רישום הכלב במרכז השבבים הארצי

לפי החוק, כל אדם המחזיק ברשותו כלב בן 3 חודשים ומעלה, חייב לחסנו בחיסון כלבת, מלווה בהחדרת שבב זיהוי אלקטרוני.

את החיסון+השבב יכול לעשות הווטרינר הפרטי או השירות הווטרינרי באזור מגוריו. עם החדרת השבב, על הווטרינר לדווח למרכז השבבים על בעליו החדשים של הכלב וכל הפרטים המזהים, שם מלא, כתובת מלאה ומס. טלפון עדכני. מרכז השבבים אמור לעדכן את רישומיו ואת הרישום באתר של מרכז השבבים, כך שכל וטרינר יוכל, בעזרת קורא שבבים, לקרוא את מס. השבב ולבדוק פרטים מזהים של בעלי הכלב.

מטרת השבב היא לפקח על החזקה חוקית של כלבים, להזכיר לבעלי הכלב לחסנו בחיסון כלבת, לקחת אחריות על הכלב ובמקרה שכלב הולך לאיבוד ניתן לאתר את בעליו תוך זמן קצר. אם לכלב אין שבב או שהשבב לא רשום על שם אדם מסוים או שלא מצליחים לאתר את בעלי הכלב כתוצאה ממעבר דירה או שינוי מס. טלפון, רשאי כל וטרינר עירוני, להרדימו אחרי 10 ימים(!!!)או למוסרו לאימוץ, אחרי חודש מתאריך לכידתו.

והרי המצב במציאות.

הרבה בעלי כלבים לא יודעים את החוק ולפיכך לא מחסנים או שמחסנים ולא מוודאים שהווטרינר החדיר שבב לכלבם ודיווח למרכז השבבים. למרות שהחוק דורש במפורש,
שכל וטרינר, המחסן חיסון כלבת, חייב להחדיר גם שבב, יש עדיין וטרינרים שלא טורחים לעשות זאת.

יש לציין שרוב הוטרינרים לא עוברים על החוק והתקלות לא נובעות ממעשיהם.
קיימים וטרינרים עירוניים, המדווחים למרכז השבבים אחרי חודש מיום הוצאת הרישיון ועד שהם מדווחים לכלב אין בעצם בעלים, חוץ מהרישום באזור מגוריו של בעל הכלב.
אם הכלב יוצא מאזור מגוריו, דבר הקורה לעיתים תכופות, ונלכד באזור אחר, הווטרינר הרשותי, שלא מצליח לדלות מידע ממרכז השבבים, רשאי לפי חוק להרדימו אחרי 10 ימים!! לכלב הזה יש בעלים, הדואגים לו וחושבים לתומם שהם רשומים במרכז השבבים. הם עשו מה שנדרש מהם ולא העלו על דעתם שהווטרינר הרשותי לא טרח לדווח על כך.
יש מצב בו הווטרינר הרשותי מדווח על הוצאת רישיון לכלב, אך במרכז השבבים יש תקלה זמנית או ששכחו לעדכן את המערכת.
בנסיבות אלה, אין כל ספק, שכלבים נופלים קורבנות כתוצאה מרשלנות המערכת, האמורה להגן עליו!

חשוב שבעלי כלבים ידעו שעליהם לחסן את כלבם ולהוציא רישיון בצורה מסודרת. עליהם לתבוע מהווטרינר הפרטי או הרשותי לוודא שהוא העביר את המידע למרכז השבבים ולאחר כשבועיים לבדוק בעצמם אם אכן הכלב שלהם רשום על שמם. כל אחד יכול להיכנס לאתר של משרד החקלאות, למחלקה הוטרינרית ומשם לאתר של מרכז השבבים, להקליד את מס. השבב של הכלב ולבדוק אם אכן הכלב רשום על שמם.
כמו כן, חשוב לזכור לעדכן פרטים מזהים אם חל שינוי בכתובת, בטלפון או בבעלות על הכלב. אם אין באפשרות הבעלים לבדוק באינטרנט, עליהם לפנות לווטרינר שלהם טלפונית ולבקשו לבדוק מידע זה במרכז השבבים.

חשוב שבעלי כלבים יחברו לקולר הכלב תג לא מחיק עם מס. הטלפון שלהם. רוב האנשים, המוצאים כלבים משוטטים, לא יטרחו להביא את הכלב לווטרינר אך ישמחו לצלצל לבעלי הכלב.
כמו כן, הרבה כלבים נמצאים בסופי שבוע ובחגים, זמנים בהם לא ניתן לבדוק שבב אצל וטרינר אך קל מאוד לקרוא מס. טלפון ולהודיע לבעלים מודאגים.

חשוב לציין, שעל בעלי כלבים לדאוג שלא ישוטטו לבד ולא יברחו. לכלב, שהצליח לברוח, יש בעלים שלא עשו הכל כדי למנוע את בריחתו. כלב משוטט מהווה סכנה לא רק לעצמו אלא יכול לגרום לתאונת דרכים ולהפחיד אנשים תמימים, אפילו אם הוא כלל לא מסוכן.

לשתף זה חלק מהכיף

נגישות
ימי אימוץ

אצלנו כל יום הוא יום אימוץ!

כתוב את הכותרת כאן

כתוב את הכותרת כאן